perjantai 4. marraskuuta 2011

Syksyisiä tunnelmia.

Käytiin Renjan kanssa silmälääkärillä. Silmät on todettu tällä hetkellä terveiksi, mutta kesäll äviimeistään pitää mennä uudelleen silmätarkastukseen PRA-riskin takia. Renjan silmästä poistettiin myös yksi pitkä sinnikkäs karva, joka oli reilun kuukauden päivät oleillut siellä eikä ollut suostunut pois lähtemään. Kotiin viemiseksi saatiin suolaliuosta, jolla tulevaisuudessa saadaan sinnikäät karvat pois Renjan silmistä. Olen tosi iloinen, että Renja on ainakin tällä hetkellä terveeksi todettu, mutta samanaikaisesti pelottaa tulevaisuus. Välillä sitä toivoo, että omistaisi kristallipallon jolla voisi nähdä tulevaisuuteen.

Viime viikkolla vietettiin Renjan kanssa oikein perinteinen syysloma mökkeilemällä. Renja taisi vähän liiankin tottua rentoon maalaiselämään. Nyt sitten opetellaan taas kaupungissa elämiseen. Mökkipäivät kuluivat Renjalla oikein mukavasti. Ensimmäiseksi aamulla haukuttiin kaikkia niitä ääniä, joita mökillä kuului (ei kuulu kovin monia). Aamuhaukkumisen jälkeen lähdettiin käymään verkoilla. Mikäpä sen parempi laivakoiranominaisuus kuin haukkua keskellä järveä airoille (ties koko järven seutu et me oltiin liikkeellä). Päivällisen jälkeen katseltiin rannalta järvellepäin ja haukuttiin tuulta. Illalla pimeän saavuttua oli hyvä haukkua kaikkea mikä voisi olla haukkumisen arvoista, vaikka oma auto (jos se vaikka olisi muuttunut yön pimeydessä möröksi). Ja jos energiaa vielä jäi niin sisällä oli hyvä haukkua valon heijastamille kuville ikkunoissa. Että Renja otti kyllä ilon irti koko lomasta! Käytiin me myös haukkumisten välillä metsässä sienestämässä. Siellä Renja sai juosta sydämensä kyllyydestä, mikä oli vähän tarkoituskin. Ei jaksanut koira sitten reuhkata niin paljoa illemmalla. Yhdellä sienireissulla jouduttiin hieman vetisempiin maisemiin ja piti hyppiä jatkuvasti isojen ojien yli. Renja pienenä ei tietenkään aina päässyt yli. Pari kertaa otti hirmuiset loikat ja pääs yli, kerran ojensin Antille Renjan ojan toiselta puolelta, kerran Antti heitti koiran sammalmättäälle ojan toiselle puolelle (kun oli niin iso oja ettei Renja yksin päässyt yli eikä mekään pystytty ojentamaan koiraa toisillemme) ja kerran Renja unohti hypätä ja otti soisen kylvyn. Tulikin tosi pehmeä turkki siitä kylvystä, että terveysvaikutteisia turvekylpyjä voi suositella koirillekin :) Yritin opettaa Renjaa etsimään mulle suppiksia, mutta ei päästy yhteisymmärrykseen suppiksista (eikä kyllä etsimisestäkään). Renja kun pisteli poskeensa suppikset hetki kun yritin näyttää sille, et tällaisiä voisit etsiä.

Renjan juoksut loppuivat vihdoin ja sunnuntaina olisi tarkoitus suunnata taas koirakoululle. Neljä kertaa ehti jäädä väliin ja pelottaa et kuinka pihalla me ollaan kaikesta. Sunnuntaina se sit selviää!

-Sonja-

 Renja possunkorvaa pureskelemassa mökillä.


 "Renja Leijonanharja" eli Renja karvanlähdön jälkeen tuulen tuivertamana.
(harja, häntä ja pussihousut ovat ainoat missä on kunnon pitkää karvaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti