keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Mini-mitteli.

Kesä tuli ja meni aivan liian nopeasti, mutta onhan tässä syksyssä hyvää esimerkiksi se, että ehtii taas kirjoitella tänne blogiin :) 

Renjalle ei ole mitään maata mullistavia juttuja tapahtunut kesänaikana. Samalla linjalla jatketaan kuin aiemminkin. 

Syksyllä alkoi toinen tokon alkeiskurssi, joten siellä jatketaan koulutuksia. Tarkoituksena olisi joskus päästä kilpailemaan tokoon asti, mutta se siintää tällä hetkellä vielä kaukana haaveissa. Kunhan nyt opitaan tottelemaan ekaksi. Tällä hetkellä Renja osaa istua, mennä maahan, seisoa, odottaa/olla paikoillaan, antaa tassua ja tulla jotensakin luokse (tää käsky on kovasti työn alla). Niin ja osaa Renja hakea "seepran", "dinon" ja "pallon" kun kysyy, että "missä on pallo/dino/seepra?" Heh, on hauskaa katsoa kun Renja etsii kotoa ko. lelujaan ja tuo sitten ne esille. Hauska temppu. Opetin sen vähän puoli vahingossa kun luin jutun koirasta, joka oli oppinut yli200 tavaran nimet. Mietin, että olishan se hienoa jos meidän Renja osais edes yhden esineen nimen! Mut Renja oli niin fiksu et oppi heti 3 erilelun nimet. Ainoona miinuksena on et "seepra" ja "dino" ovat pehmoleluja, joten kohta joudun ompeluhommiin, ettei mee opitut käskyt hukkaan :D 

Paino on Renjalla pysynyt 4kg kohdilla. Nirso on tyttönen edelleen, mutta ei huolestuttavan laiha enää. Syö sentään joskus jotain. Ostettiin Hill's:in Natures best -kuivamuonaa ja ainakin toistaiseksi mennyt ales, mutta katsotaan nyt kuinka kauan. Yleensä tyttö syö aluksi hyvin uutta ruokaa, mut kun uutuuden viehätys hiljalleen häviää niin samalla jää nappulat hiljalleen ruokakuppiin. 

Renja jäi sitten kovin pieneksi. Kasvattaja sanoi, että on kleini mitoissa. Renjalla on kyllä sukutaustoissa kleinejä, joten ei tuo niin ihmeellistä ole. Arvelinkin, että on aika pieni kun Neran valjaat ja pannat mahtu aina tosi hyvin ja Nera oli kuitenkin tosi pieni. Mutta eipä tuo pienuus haittaa. Kunhan on terve koira, se riittää! 

Tuhoja Renja ei oo meillä tehnyt yhtäkään ennen kuin tässä muutam viikko sitten kävi varastaa mun silmälasit yöpöydältä ja pisteli ne poskeensa niin, että toinen sanka ja toinen linssi irtosivat! Lisäksi molemmat sangat oli pureskeltu hyvin uusiin muotoihin. Kyllä silloin jouduin toteamaan, että sä tuut koira mulle kalliiksi, mutta minkäs sitä enää asialle mahtaa. No tuli ainakin itselle uutta ilmettä kun joutui silmälasikaupoille. Mutta sovittiin Renjan kanssa, ettei tehdä tästä tapaa. Varmuuden vuoksi iidet lasit on kuitenkin lipaston päällä. Sinne ei tyttö yllä :)

Renjasta on tullut nykyisin gaselli. Se vain pomppii ja pomppii ja pomppii, pitkin ja poikin. Yksi päivä tultiin lenkiltä ja sanoin eteisessä Renjalle, et pesulle niin tyttö otti ja meni kylpyhuoneeseen (niinkuin aina) ja otti ja pomppas meidän ammeeseen suorilta jaloilta! Kyllä mä hiukkasen katoin, että mitenköhän tästä selvitään kun ei oo liukuestettäkään ammeenpohjalla ja muutenkin on aika vaarallista pompata tolleen vaan ammeeseen. Mut onneksi mitään ei käynyt ja Renja vain katseli ihmeissää muo et mitä sä siinä kauhistelet alas suihkutella, et päästään tästä hommasta eteenpäin :) Ulkona hyppii välillä sellaisia loikkia, et en oo aina varma uskallanko katsella koko alestuloa. Mut onneksi mitään vakavaa ei oo käynyt. Melkonen hurjapää!

Renja on kyllä tosi ihana. Joka päivä huomaan miettivänä, että kuinka ihana voikaan tuollainen karvapallero olla <3

-Sonja-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti