lauantai 24. joulukuuta 2011

Rauhallista Joulunaikaa!

Kylläpä aika kiitää. On ollut kovin kiireistä koko syksyn ajan ja jäänyt tänä bloggailukin hieman vähemmälle. Yritän kuitenkin suht säännöllisesti tänne kirjoitella. Ensilumi satoi tänne 6.12. Renja tuntui olevan siitä kovin iloinen. Pyöriskeli "lumihangessa" (just ja just 2cm lunta) ja yritti ottaa kiinni taivaalta putoavia lumihiutaleita. Hassu hauva :) Lenkeillä Renja näyttää olevan iloinen ja innokas, mikä saa hihnan toiseen päähänkin hymyn suupieleen.

Meillä on vähän ollut ongelmia lenkeillä siitä, että Renja on mieluummin kävellyt meidän takana kuin edessä. Ollaan nyt väkisin vedetty Renja aina eteen kävelemään ja alkaa näyttämään että uusi lenkilläkävelypaikka saa hieman jalansijaa. Kun koira kulkee vain takana on sitä kauhean vaikea kontrolloida ja pari läheltä piti tilannetta sai huomaamaan nopeasti ongelman. Mutta vaatinee vielä paljon harjoittelua, että Renja ymmärtää et halutaan sen olevan edessä eikä takana. En tiedä miksi Renja mieluummin kävelee takanani kuin edessä. Yleensähän koirat luonnostaa tuppaavat kulkemaan edessä ja enemmän ongelmia syntyy vetämisestä. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmaa vetämisen kanssa, kun ei Renjalla ole mitään hinkua olla ekana. Kun päästän Renjan vapaaksi niin silloinkin se hetken juostuaan tuppaa tulemaan mun lähelle kävelemään, yleensä kantapäihin kiinni. Onkohan se sitten niin arka, että kokee turvallisemmaksi olla vasta toisena tulilinjassa vai mikä on? Luulisi, että olisi kivaa olla vapaana ja juosta siellä missä haluaa eikä hinata mussa kiinni?

Tokon alkeet kurssi loppui viime kuun lopussa ja nyt ollaan koirakouluttomia, ainakin toistaiseksi. Helmikuussa alkaisi samassa koulussa uudet kurssit, mutta en oikeen tiedä jatkaisinko siellä vai kokeilisinko jotain toista koulua. Me kun luultavasti ei päästäisi vielä tokon jatko-ryhmään ja tokon alkeen ollaan käyty jo kahdesti, että varsinaisesti siellä ei mitään uutta tulisi. Ei siinä, että Renja osaisi kaikkia liikkeitä vielä kunnolla, mutta lähinnä se, että mulla on nyt itsellä kaikki narut käsissä siitä miten nuo alkeisliikkeet kuulusi opettaa. Jos saan opetettua liikkeet kuntoon Renjalle ennen helmikuuta niin voi olla että sitten haettaisiin tuohon jatkoryhmään, mutta katsotaan nyt miten tässä ehtii.

4.12 käytiin Helsingin messukeskuksessa Voittaja 2011 näyttelyssä. Renja ei tosin ollut mukana, vaan tyytyväisenä mummolassa hoidossa. Mittelikehissä käytiin katselemassa koiria ja tervehtimässä tuttuja. Olipa kiva nähdä teitä kaikkia! Mittelit tuntuivat kyllä tosi isoilta meidän Renjaan verrattuna. Renja on meidän pikkumittelimme <3 Näyttelystä tuli tietenkin hankittua kasseittain herkkuja ja leluja Renjalle, joten kyllä sen nyt kelpaa!

Tehtiin pari viikkoa sitten elämysreissu kun matkustettiin Renjan kanssa junassa 5min matka. Piti käydä töissä hoitamassa yksi nopea asia niin päätin ottaa Renjan mukaan. Kyllä se junareissu oli pelottava Renjan mielestä. Raukka ihan tosissaan tärisi kun mennessä jouduttiin eteisessä matkustamaan. Eteisessä kun kuuluu paljon kaikkia outoja ääniä. Takaisin tullessa oli tyhjempi juna, joten päästiin vaunuun istumaan. Silloinkin Renja tärisi vähän, mutta takaisin matka meni menomatkaa paremmin. Katseltiin Renjan kanssa ikkunasta ulos ja se jotenkin rauhoitti koiraa. Kai se tuumi, että vähän samanlainen vehje tämä kuin autokin, kun sieltäkin voi samallalailla katsella ikkunasta ulos. Olin hyvin tyytyväinen pikkureissuumme. Eniten pelkäsin, että Renja alkaisi haukkumaan ja etten saisi sitä hiljaiseksi, mutta hyvin meni, eikä haukuttu :) Täytynee ottaa taas jossain vaiheessa uusiksi junalla matkustaminen.

Renja on muuten hieman laihdutuskuurilla, mikä on hiukka koomista, koska meillä on koko Renjan ajan ollut ongelmana, ettei se syö tarpeeksi. Nyt on ilmeisesti loppunut syömättömyys tai sitten ollaan vihdoin löydetty ruoka joka maittaa. Jokatapauksessa ruoka on maittanut niin, että koiran kylkiluut ovat hiljalleen jääneet piiloon. Nyt sitten täytyisi saada ne takaisin esiin. Toisaalta olen oikeastaan vain tyytyväinen siitä, että koira ylipäätään syö. Ei se ruoka määrän vähentäminen niin vaikea ole kuin saada ruokahaluton koira syömään.

Tänään kuitenkin nautitaan kaikki hyvistä ruuista, lahjoista ja joulusta :)
Rauhallista Joulunaikaa kaikille!

-Sonja-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti